MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Śliwki – zarówno świeże, jak i suszone – są źródłem silnych...
fot. JillWellington/Pixabay

5 powodów, aby jeść śliwki świeże i suszone. Pomagają nie tylko na zaparcia, ale też przy miażdżycy i nadciśnieniu tętniczym

Pomagają zmniejszyć stan zapalny organizmu

Śliwki – zarówno świeże, jak i suszone – są źródłem silnych przeciwutleniaczy, w tym witaminy C, czyli kwasu askorbinowego. Jedną z jego ról jest wspieranie organizmu w walce z antyoksydantami, a tym samym zmniejszanie stanu zapalnego i spowalnianie procesu starzenia komórek. Zawierają także duże ilości przeciwutleniaczy polifenolowych, które wpływają pozytywnie na kondycję kości i mogą zmniejszyć ryzyko wystąpienia cukrzycy i chorób serca.

Zobacz również

Słodka nowość w Thai Woku! Firma ogłasza premierę pierwszego w historii całej sieci
Materiał informacyjny

NOWE
Słodka nowość w Thai Woku! Firma ogłasza premierę pierwszego w historii całej sieci

Sieradzanie 18 razy stawali  na podium w Malanowie ZDJĘCIA

NOWE
Sieradzanie 18 razy stawali na podium w Malanowie ZDJĘCIA

Polecamy

Stan zdrowia dziecka 13-latki bez zmian. Dziewczyna została już wypisana ze szpitala

Stan zdrowia dziecka 13-latki bez zmian. Dziewczyna została już wypisana ze szpitala

Masz takie objawy? To może być jedyna oznaka choroby tarczycy

Masz takie objawy? To może być jedyna oznaka choroby tarczycy

Polonia Przemyśl spadła do klasy okręgowej

Polonia Przemyśl spadła do klasy okręgowej