I Zlot Food Trucków w Kruszwicy
Wreszcie jakaś informacja o imprezie, która się odbędzie. W weekend 4 i 5 lipca na parkingu pod Mysią Wieżą w Kruszwicy królować będzie kuchnia koreańska,...
Taurus dostarcza posiłki ratownikom medycznym z Dębicy i Tarnowa
Znany producent żywności, firma Taurus z Pilzna, zaczęła wspierać ratowników medycznych z Tarnowa i Dębicy. Przekazuje im gotowe dania, które ma w swoim...
„Wege Ostatki z Vivą”, czyli jak smakują wegańskie pączki?
W piątek (21 lutego) „na PAW-iu” w Rzeszowie będzie można posmakować wegańskich potraw. Kto jeszcze nie próbował, będzie zaskoczony.
Masterchef Grzegorz Zawierucha opowiada nam o kuchni od... kuchni [rozmowa NaM]
Masterchef Grzegorz Zawierucha, zwycięzca 8. edycji programu TVN, który właśnie wydał swoją pierwszą książkę kucharską „Zawierucha w kuchni”, opowiada nam o...
Najpopularniejsze świąteczne ciasta z Podkarpacia [TOP 10]
Nie wyobrażamy sobie świąt Bożego Narodzenia bez pysznych ciast. Zobaczcie TOP 10 słodkości na świąteczny stół polecanych przez Koła Gospodyń Wiejskich....
Najpopularniejsi polscy blogerzy kulinarni w Przemyślu
W ramach organizowanych przez Stowarzyszenie Pro Carpathia tzw. study tours, do Przemyśla przybyli popularni blogerzy kulinarni. Odkrywali uroki miasta, ale...
Gdzie na pierogi w Przemyślu? Najlepsze miejsca
Najlepsze pierogi? Oczywiście u babci! Czasem jednak chcemy zjeść obiad na mieście. Specjalnie dla Was sporządziliśmy listę miejsc, gdzie w Przemyślu możemy...
Żurek czy proziaki? Amerykanin testował podkarpackie smaki
Nasz region przeżywa ogromne zainteresowanie ze strony twórców internetowych. Praktycznie, co tydzień piszemy o nowym filmie, w którym "wystąpiło" Podkarpacie.
19. Jarmark Galicyjski w Narolu [ZDJĘCIA]
Za nami 19. Jarmark Galicyjski - Smaki Roztocza w Narolu w powiecie lubaczowskim.
Na swoim blogu Kasia pokazuje jak "podkręcić" tradycyjną kuchnię
Blog najpierw miał służyć przede wszystkim autorce, która chciała uporządkować swoje przepisy; potem okazało się, że z patentów Kasi chcą też korzystać inni.
Od wodzionki i moczki po żur, czyli Śląsk zupami stoi [przepis]
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl piszemy o smakach kuchni regionów. W większości domów w naszym kraju podczas obiadu nie może zabraknąć zupy. Podajemy...
Podlaska kuchnia to nie tylko dania z ziemniaków
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl opisujemy smaki regionu. Rozmawiamy z szefem kuchni w hotelu Cristal w Białymstoku, Łukaszem Rakowskim.
Tajemnica smaku toruńskich pierników? Długie leżakowanie i korzenne przyprawy
Pierniki mają długą tradycję. Pierwsze wzmianki o najbardziej znanym toruńskim przysmaku pojawiły się pod koniec XIV wieku. W ramach akcji...
Kuchnia lubuska jest bardzo różnorodna, a w Gorzowie królują bułki z pieczarkami [zdjęcia, przepisy]
Jaka jest lubuska sztandarowa potrawa? - Chyba nie ma takiej. Nasza kuchnia jest bardzo różnorodna, stanowi zlepek kuchni z wielu regionów - odpowiada...
W przedwojennym Wrocławiu rządziły raki, ryby i dziczyzna [przepis]
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl będziemy opisywać smaki naszego regionu. Z Grzegorzem Pomietło, szefem kuchni w Art Hotelu rozmawialiśmy o kuchni...
Pyry, gzik i rogale świętomarcińskie. Kuchnia z Wielkopolski kusi smakami
Jak smakuje Wielkopolska, czym pachnie Poznań, co poznaniacy jedzą podczas niedzielnego obiadu? Zapraszamy Was w kulinarną podróż po Polsce. I do udziału w...
Kuchnia regionalna na Pomorzu. Bogactwo kuchni kaszubskiej: Śledzie, słodkie ruchanki
W woj. pomorskim mamy zarejestrowane aż 172 produkty tradycyjne, co daje drugie miejsce w kraju po Podkarpaciu. Czym się wyróżnia kuchnia z Kaszub?
Krakowska kuchnia jest jak obwarzanek, czyli o przysmakach stolicy Małopolski [przepis]
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl piszemy o smakach kuchni regionów. Dziś opowiemy Wam o specjałach Krakowa.
Lubuska kuchnia jest bardzo różnorodna. Stanowi zlepek kuchni z wielu regionów
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl piszemy o smakach kuchni regionów. Dziś zapraszamy Was w podróż po lubuskim świecie smaków.
Paprykarz szczeciński i serek kozi - kulinarne perły w Zachodniopomorskiem
Zachodniopomorskie specjały są już znane w całej Polsce. Tegoroczne perły kulinarne w naszym województwie to serek kozi, paprykarz szczeciński i pierniki...
Kaczka, gęś, powidła... Józef Sadkiewicz opowiada o smakach kuchni naszego regionu [wideo]
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl piszemy o smakach kuchni regionów. Jakie potrawy kojarzą Wam się z z Bydgoszczą i jej okolicami?
Małdrzyki czy hałuszki? Wielokulturowe przysmaki kuchni podkarpackiej
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl piszemy o smakach kuchni regionów. Ta z Podkarpacia kusi pięknymi zapachami i cudownym smakiem.
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano 4 dni temu w kategorii Klimatyzacja
Dodano tydzień temu w kategorii Elektryk
Dodano tydzień temu w kategorii Transport ciężarowy
Dodano miesiąc temu w kategorii Dotacje unijne